Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Spor medyası ne iş yapar?

Hafta sonu hentbolda Avrupa'nın en büyük organizasyonu VELUX şampiyonlar ligi final four'unu izlemek üzere Köln'e gittim. Hentbol, İskandinav ülkeleri başta olmak üzere, kıtanın birçok yerinde çok önemli bir endüstri.

ŞARKIYA ÖZEL SAHNE
Maçlar 23 bin kişilik Lanxess Arena'da oynandı ve biletler, aylar öncesinden tükenmişti. Salonda müthiş şovlar organize edilmişti. Finalde İspanyol Atletico Madrid ve ev sahibi ülkeden THW Kiel takımları karşı karşıya geldi.
Hatta kazanan Alman takımı kupasını almaya gelirken, bir zamanların efsane grubu Europe, 'Final Countdown' şarkısını söylemek için sahneye çıktı.
Tek şarkı için bile özel bir sahne kurulmuştu.
Kupa töreninden sonra bekledim; bizim televizyonlarda veya internet sitelerinde küçük de olsa ne zaman haber olur diye.
Misal TRT Spor.
Misyonu bu ülkeye sporu tanıtmak olan kurumun internet sitesinde, final maçının üzerinden 24 saat geçmiş olmasına rağmen tek satır haber yok.
Misal NTVSPOR.
Kanalın internet sitesinin ana sayfasında 'hentbol' diye özel bir bölüm var. Hentbol'de Avrupa'nın en büyük kupası sahibini buluyor ama oradaki birinci haber bambaşka bir özel turnuva.
Tamam, şampiyonayı yerinde izleyecek bir muhabir yollamayın ama en azından, şampiyonlar ligi finalinden de sporseverleri haberdar edin.
Şike de bir yere kadar...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA