Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Belli ki kerhen imzaladılar

"2004 yılında MGK'da Gülen'i bitirme kararı alındı ve hükümetle asker el ele bu istikamette yürüdüler" iddiası, hakikatlerle çelişiyor. Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) kabul edilen kararın, sadece Gülen Cemaati'ne değil, hükümete karşı da bir ihtar mahiyetinde olduğu metinden anlaşılıyor. Böyle düşünmemize sebep, kararda yer alan iki uyarı:
1) Fethullah Gülen grubunun Abant Toplantıları kapsamında, ABD'de gerçekleştirilen toplantısına hükümet ve devlet temsilcilerinin katılması rahatsızlık vericidir. İrticai bir unsur olarak faaliyetleri izlenmekte olan bir örgüte devlet desteği verilmesi ile büyük bir çelişki ortamı oluşturulmuştur. Gülen grubunun gelecekteki benzer toplantılarına hükümet ve devlet temsilcilerinin yeniden katılması ve doğrudan/dolaylı destek verilmesi halinde konuyla ilgili rahatsızlık kamuoyuna iletilmeli ve tepki gösterilmelidir. Devlet ve onun temsilcileri, siyasi fikir ve düşünce özgürlüklerini bahane ederek, devletin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti özelliklerini değiştirmeyi hedefleyen girişimlerden uzak durmalıdır.
2) Dışişleri Bakanlığı tarafından yurt dışı temsilciliklere gönderilen genelgeler geri alınmalıdır. Söz konusu genelgeler kapsamındaki yurt dışındaki uygulamalar yakından takip edilmeli. İrticai unsurlara devlet tarafından verilen destek kaldırılmalı, yurt dışı diğer unsurlar ile bağlantısı kesilmelidir.
MGK kararında açıkça hükümet üyelerine, "Abant Toplantılarına katılmayınız, Milli Görüş teşkilâtına ve Cemaat'in okullarına yardım için dış temsilciliklere gönderilen genelgeleri geri çekiniz" talimatı verilmiştir. Bu yüzden 2004 MGK kararını, hükümet üyelerinin seve seve imzaladığını iddia etmek büyük hatadır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA