Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Alman Hans otosunu yeniledi Bursalı Ahmet sevindi

Türk otomotiv sanayinin ana ihracat pazarı Avrupa Birliği ülkelerinde otomobil pazarı son aylarda istikrarlı bir şekilde büyüyor. AB ülkelerinde satışlar, 2014'ün ilk üç ayında yüzde 8.1 arttı. Otomobil pazarındaki canlılığın yıl boyunca sürmesi bekleniyor. AB ekonomisinin canlanması, otomobil satışlarının artması en çok Sakarya ve Bursa'yı sevindirdi. Otomotiv ihracatı ilk üç ayda geçen yıla göre yüzde 8.1 artarak toplam 5 milyar 546 milyon dolara çıkarken, en fazla ihracatı Bursa, İstanbul ve Sakarya yaptı. İstanbul'un otomotiv ihracatı yüzde 41.55 artarak 1.2 milyar dolara yükseldi. İstanbul sıralamada Bursa'nın ardından ikinci oldu. Ocak-Mart aylarında otomotiv ihracatını rekor düzeyde artıran illerden biri de Sakarya…

SAKARYA'DAN REKOR ARTIŞ
Sakarya'dan yapılan ihracat yüzde 72.72 gibi rekor sayılabilecek bir artışla 606 milyon 376 bin dolara çıktı. Sakarya, toplam otomotiv ihracatından yüzde 10.93 pay aldı. Yılın ilk üç ayında otomotiv ihracatının yüzde 74 gibi yüksek bir oranı AB ülkelerine gerçekleşti. AB ülkelerinde toplam yüzde 22 artış yaşandı. Yılın ilk çeyreğinde en fazla ihracat yüzde 24 artışla Almanya, yüzde 3 artışla Fransa ve yüzde 19 ile İngiltere'ye gerçekleşti. Almanya'ya bu dönemde 920 milyon, Fransa'ya 577 milyon, İngiltere'ye 562 milyon dolar ihracat yapıldı. Alman Hans ile Fransız Jack otomobilini yeniledi. Türkiye'de otomotiv fabrikalarında çalışan Bursalı Ahmet ile Sakaryalı Mehmet'in yüzü güldü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA