Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir çocukluk hayalinin peşinde..

Kilis'te doğdum. Üç yaşıma kadar ordaydım. Sonra Çaldıran ve Van.. Hayal meyal ilk anılar.. Kendimi doğru dürüst hatırlamam, Bandırma'da başlar.. Bandırma'dan en unutmadığım hatıram, gıpta.. 23 Nisan'da, yani biz çocukların bayramında olanları, Bandırma'ya bir, bazen iki gün geç gelen gazetelerde okur, Ankaralı çocuklara nasıl imrenirdim..
Trampet ve borularla yavru kurtlar ve izciler.. Müthiş bir kalabalığın önünde resmi geçitler.. Hele o, Cumhurbaşkanından başlayarak devlet büyüklerinin masalarına kurulan ve bir günlüğüne o makamı işgal eden çocuklara bakarken, nasıl içim geçerdi..
Ve arkasından çocukların eğlence yerleri.. Çocuk bahçeleri.. Van'da, Bandırma'da Şeker ve Kurban Bayramlarında ancak ve derme çatma gördüklerimizin hepsi, Ankara'da çocuk bahçelerinde devamlı varmış yahu.. Hele bayram günleri, cıvıl cıvıl..
Tabii, o güne özel programlar.. Bütün gün Miki filmi oynatan sinemalar.. Kent meydanlarında konser veren orkestralar.. Hele bir Cumhurbaşkanlığı Orkestrası varmış ki, 100 kişi falan.. Çocuklar için özel konser yaparmış o da..
Geceleri fener alaylarının resimleri siyah beyaz çıkardı o zaman gazetelerde.. O siyah beyaz resimlerde gördüklerim bile rengarenkti benim için..
Bir 23 Nisan günü Ankara'da, Cumhuriyet'in başkentinde olup o coşkuyu bütün gün yaşamak için neler vermezdim, diye içimden geçirirdim, akşam babamın getirdiği gazetedeki 23 Nisan Ankara'sı fotoğraflarına bakarken..
Her şey yolunda gitmişse, siz bu satırları okurken, Hıncal çocukluk günlerinin en büyük hayalini gerçekleştirmiş olacak..
Bu satırlar bitince, kalkacağım, hava alanına gidip uçağa bineceğim. Ver elini Ankara.. Aile ile buluşacağız.. Serpiller, Kemaller.. Doğru Arena'ya.. Ankara'nın 10 bin kişilik kapalı salonu.. (Mail atmaya davranmayın. Bunun adı dünyanın her yerinde Kapalı Salondur. Doğru yanlış.. Ama milletin koyduğu isim o, tamam mı?.)
Orada, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen yönetiminde Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın 23 Nisan Özel Konseri var.. 7'den 77'ye binlerce çocuk, bir arada coşacağız bu konserde.. (Teşekkürler Doğuş Holding.. Sanata yaptığınız yatırımlar için bin teşekkür..)
Sonra Ankara sokaklarına taşacağız.. Bakalım 23 Nisan gecesi oralarda neler var?.
Dönüşte hepsini anlatırım size.. Şimdilik Abbas yolcu.. Perşembe, dönüş yolunda.. Yani cuma günü dükkân kapalı..
Cumartesi anlatırım yani..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA