Çölyak hastalarına özel glütensiz ekmek üretiliyor

Çölyak hastalarına özel glütensiz ekmek üretiliyor

  • Akdeniz
  • Salı 22.07.2015
Aktif Grup Yönetim Kurulu üyesi Fatih Nükte Halk Ekmek Fabrikası olarak çölyak hastalarının tüketmesi gereken ekmek için 3 yıl önce başlattıkları projeyi sürdürdüklerini belirtti. Nükte, "Birçok çölyak hastası hasta olduğunu bilmiyor. Türkiye'de beş milyon çölyak hastası var. Antalya Halk Ekmek Fabrikası olarak, 3 yıl önce başlattığımız çölyak hastalarımıza ücretsiz ekmek dağıtımımız tüm hızıyla devam etmektedir. Hastalarımız düzenli olarak her hafta şehir içerisinde bulunan bazı Antalya Halk Ekmek büfelerimizden ve fabrikamıza gelerek ekmeklerini almaktadırlar" dedi.

BÜFELER HİZMETTE
Nükte, projeye başlandığında ilgi görmeyeceğini ve uygulamayı sonlandırmak zorunda kalabilecekleri endişesi taşıdıklarını kaydederek, "Antalya'da çölyak hastalarının yaygın olması sebebiyle ilginin her gün artarak devam ettiğini görünce kesintisiz devam ettik" diye konuştu.

NEDEN GLÜTENSİZ EKMEK?
Çölyak hastaları içinde glüten bulunduran yiyecekler yediklerinde bağışıklık sistemleri, ince bağırsaklarına zarar verir ve sindirimi sağlayan yapıları görevini yapamaz hale getirir.