HAZIRLANIŞI
Tereyağının yarısını tavaya alın ve eritin. Etleri kızgın tavaya alın ve üzerine kızgın tereyağını sürüp tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Soğanı ince doğrayın ve başka bir tavada kalan tereyağını eritin. Soğanı kavurun. İnce doğranmış mantarları ve küp küp doğranmış biberleri ilave edin. Tuzla tatlandırın ve 35 dakika pişirin. Etlerin her iki tarafı pişince tavadan alın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine mantarlı sostan aktarın. Karabiber serpip servis yapın.
MALZEMELER
4 kişilik 4 dilim dana antrikot, 8 adet kestane mantarı, 1 kırmızı biber, 1 soğan, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, Tuz karabiber.
TAHİNLİ UN HELVASI
HAZIRLANIŞI
Tahini tencereye alın. Unu ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pekmez ve suyu ayrı bir kapta karıştırın ve tencereye ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını iki dakika kapalı tutun. Daha sonra orta ateşte 5 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Kaşık yardımıyla şekil verip tabağa yerleştirin. Hindistan cevizi ve taze nane yaprağı ile servis yapın.
MALZEMELER
1 litre tahin, 1/2 litre pekmez, 1 su bardağı un, ceviz ve taze nane (süslemek için).