HAZIRLANIŞI
Taze haşlanmış hindi etini ve soğanı mutfak robotunda ufalayın. Tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Harçtan küçük parçalar kopartarak yassıköfteler hazırlayın. Çok az yağ eklenmiş tavada kızartın. Jülyen doğranmış havuçlar ve biberleri yağsız tavada hafif yumuşayıncaya kadar pişirerek köftelerin yanına servis yapın.
MALZEMELER
200 gr haşlanmış hindi göğsü 1 küçük boy soğan 2 dolmalık sarı biber 2 orta boy havuç Tuz karabiber
Elma kompostosu
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin.
Çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.
Elmaları tencereye alın.
Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin. Çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin.
Elmalar yumuşayınca şekeri ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın.
Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Soğuk servis yapın.
MALZEMELER
1,5 kg elma 750 gr to şeker 6 su bardağı su 1 çubuk tarçın 2-3 diş karanfil