Etli bamya

Etli bamya

  • Akdeniz
  • Salı 15.06.2016
HAZIRLANIŞI
Bamya için tencereye 5 su bardağı suyu koyup üzerine 3 yemek kaşığı sirke ve bamyayı ilave edin. 15 dakika kadar haşlayın. Haşlanan bamyaları süzüp soğutun. Soğanları ve sarımsakları doğrayıp tereyağında hafif kavurun. Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp suyunu salıp çekene kadar kavurun. Biberleri doğrayıp tencereye attıktan sonra baharatları ekleyin. 1'er yemek kaşığı kadar biber ve domates salçasını ekleyerek hafif karıştırıp bamyaya ekleyin. 1 litre kadar su ve nar ekşisi ilave edilip kaynayana kadar harlı ateşte 35-40 dakika pişirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

MALZEMELER
İstenilen miktarda kuru bamya, 100 gr kuzu eti, 1 adet kuru soğan, 2 adet sivri biber, 2-3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates, Biber salçası, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, Tereyağı, Tuz, Karabiber, Pul biber, 2 litre su, Bamyaları haşlamak için 3 yemek kaşığı kadar üzüm sirkesi.

KABAK TATLISI

HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuğunu soyup iri parçalar halinde doğrayın. Tabanı geniş bir tencereye parçaları yan yana dizin. Üzerine şekeri serpip karanfili ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 saat bu şekilde bekletin. Suyunu salan kabağı 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Ilıdıktan sonra üzerine ceviz serpip servis yapın. Tercihe göre üzerine tahin de dökülebilir.

MALZEMELER
2 kilo bal kabağı, 500 gram toz şeker, 2 tane karanfil, 200 gram iri çekilmiş ceviz içi