HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp suyunu süzün ve doğrayın. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. İnce doğranmış sarımsakları ekleyip karıştırın. Ispanak, tuz ve şekeri ilave edip pirinci ekleyin. Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp pul biber serptikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
500 gram ıspanak
2 yemek kaşığı pirinç
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
Kırmızı pul biber
PORTAKALLI MUHALLEBİ
HAZIRLANIŞI
Tencereye portakal suyu, su, şeker ve nişastayı atıp sürekli karıştırarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşten alıp 2 dakika mikserle çırpın. Borcam veya kek kalıbına peltenin yarısını dökün. Kenarlara biraz pay bırakarak üzerini bisküvilerle kaplayın. Üzerine kalan pelteyi boşaltın. Buzdolabında bir kaç saat soğutup kalıbından çıkartıp dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2,5 su bardağı portakal suyu
2,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1/2 paket kepekli bisküvi
6 çorba kaşığı nişasta