HAZIRLANIŞI
Kabağı doğrayın, uzunlamasına ince ince dilimleyin ve 4 büyük dilimi ayırıp kalanları şeritler halinde doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. İki kaşık sıvı yağı tavada kızdırıp doğranmış kabakları ve garnitürü kavurun. Şeritler halinde kesilmiş kabakların üzerine 1 dilim et, kavrulmuş kabak ve garnitürü ilave edip rulo haline getirin. Kürdanla sabitleyin. Etleri tencereye dizin. Domates, soğan, sıvıyağ, su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
4 dilim hindi fileto,
2 kabak,
2 çorba kaşığı garnitür,
3 domates,
3 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 çay bardağı su,
Tuz - karabiber
ŞEKERPARE
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu tencereye alıp ocakta karıştırın. Şurup kıvamına gelince tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir yumurta ve yumurta akını, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu bir kapta hamur kıvamına getirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına tepsiyi yerleştin 5 dakika sonra 175 dereceye düşürün. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak hamura soğuk şerbeti dökün, 1 saat bekletip servis yapın
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
2 yumurta,
1 su bardağı ayçiçek yağı,
1 su bardağı yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı (silme) tuz,
3 su bardağı un,
3 su bardağı su,
3 su bardağı şeker.