HAZIRLANIŞI
Kıyma, köftelik bulgur, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanları ekleyip kavurun. Salça ve bir bardak su ekleyerek köfteleri ilave edin. 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan almadan önce limon suyu ve kıyılmış sarımsağı ilave edin. Maydanozla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
250 gram kuzu kıyma,
7 yemek kaşığı köftelik bulgur,
1 yemek kaşığı pul biber,
30 gram tereyağı,
5 arpacık soğanı,
2 yemek kaşığı salça,
5 dal maydanoz,
2 yemek kaşığı limon suyu,
5 diş kıyılmış sarımsak,
Tuz.
SUPANGLE
HAZIRLANIŞI
Orta boy tencerede süt ve yumurtaları karıştırın. Sırasıyla un, şeker, vanilya ve kakaoyu ilave edip orta ısılı ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Supangleyi paylaştıracağınız kaselerin içine muzları dilimleyip yerleştirin. Üzerine supangleyi paylaştırın. Muz dilimleri ve hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 litre süt,
3 yumurta,
3 yemek kaşığı hazır kek unu,
1,5 su bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı kakao,
yarım paket vanilya,
3-4 muz,
Hindistan cevizi.