HAZIRLANIŞI
Göğüs etini ince parçalar şeklinde kesin. Kekik, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve ayçiçek yağını derin bir kapta karıştırıp tavuk etlerini marine edin. Marine edilmiş tavuk etlerini buzdolabı poşetine alıp rulo şekline getirin. Buzlukta biraz sertleşmesi için bekletin. Buzluktan alıp ince ince dilimleyin. Çok az yağladığınız tavada pişirip sıcak servis yapın.
MALZEMELER
4 KİŞİLİK
2 parça tavuk göğsü, Ayçiçek yağı, Kekik, Tuz, karabiber, kırmızı pul biber.
SAKIZLI MUHALLEBİ
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencerede margarini eritip unu ekleyin. Sürekli karıştırarak kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırdıktan sonra toz şekeri ve dövülmüş damla sakızını ekleyin. Karışımı 15-20 dakika mikserle çırpın. Servis kaplarına paylaştırıp soğuyunca üzerini arzuya göre süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
4 su bardağı süt,
60 gram margarin, yarım çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 parça damla sakızı.