Çiftlik kebabı

Çiftlik kebabı

  • Akdeniz
  • Cumartesi 26.06.2016
HAZIRLANIŞI
Eti, halka halka doğradığınız soğan ile yağda kavurun ve biber ilave edin. Pişmesine yakın domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik ilave edip kendi suyu ile pişirin. Arzuya göre taze soğan da ilave edilebilir.

MALZEMELER
4 kişilik 1 kilo kuzu eti, 3 çorba kaşığı yağ, 3 adet domates, maydanoz, soğan, dereotu, kekik, tuz, ve karabiber.

ELMA TATLISI

HAZIRLANIŞI
Elmaları ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyin. Derin bir tencerede 6 bardak su, tarçın çubuğu ve karanfil ile kısık ateşte elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra şekeri ilave edin. Şurubu koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağın altını kapatın üzerine dondurma veya kaymak ilave ederek servis yapın. Çekirdeksiz üzüm ve kuş üzümü çok yakışacaktır.

MALZEMELER
6 adet orta boy elma, 4 su bardağı toz şeker, 6 su bardağı su, kaymak veya arzuya göre dondurma, tarçın çubuğu, karanfil.