HAZIRLANIŞI
Suyla ıslatılan ekmek içlerini iyice sıkarak derin bir kaseye alın. Başka bir kasede yumurtayı çırpın. Yoğurt ve maydanozu ilave ederek karıştırın. Ekmek içlerine hazırlanan karışımı ilave edin. Kaşar peyniri, fındık unu, rendelenmiş soğanı ve baharatları da ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız harçtan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak una bulayın ve kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
6 kişilk 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 dilim ekmek içi 1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 demet kıyılmış maydanoz 1 çay bardağı kavrulmuş fındık unu 1 soğan 1 su bardağı un 1 su bardağı ayçiçek yağı Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
ŞEFTALİ KOMPOSTOSU
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Suyu, yıldız anasonları, toz şekeri ve şeftali dilimlerini bir tencereye aktarıp kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
6 kişilik 3 şeftali 1,5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 2 yıldız anason