HAZIRLANIŞI
Terbiye malzemelerini derin bir kapta karıştırıp bonfileleri içine ekleyin. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Tencereye bir yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıp bonfileleri alt üst çevirmek suretiyle kızartın. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin kaynamaya bırakın.
MALZEMELER
4 kişilik Pişme süresi 30 dakika. 500 gram kuzu bonfile, 3-4 domates, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, sıcak su, Terbiye için 1 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı, 2 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1-2 diş sarımsak, tuz.
KREM ŞOKOLA
HAZIRLANIŞI
Süt, kakao, nişasta, pirinç unu ve şekeri tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Süslemede kullanmak için çikolataları rendeleyin, geri kalan çikolatayı karışıma ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Krem şokolayı kaselere paylaştırın oda ısısına gelince ayırdığınız rendelenmiş çikolata veya arzuya göre Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
20 dakika 6 kişilik 1 litre süt, 2 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 su bardağı toz şeker, 50 gram bitter çikolata.