TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN
Lezzetler çiçek açtı

Lezzetler çiçek açtı

Türkiye'nin en gelenekçi sektörü olan tarımın, en yenilikçi isimlerinin başında gelen Antalyalı Erüst Tarım, mutfaklarda çiçek açtırdı. 1998 yılında bir türle başlayan yenebilir çiçek üretimi bugün 15 türe kadar çıktı. Yenebilir çiçeklerin en büyük pazarı ise İstanbul'da birbiri ardına açılan gurme restoranlar. Ayrıca yaz sezonunda Antalya ve Bodrum başta olmak üzere turistik tesisler de yenebilir çiçekleri özel sunumlarında kullanıyor.

ÖZEL SUNUMLAR İÇİN
Şirketin Genel Müdürü Mustafa Erüst, Türkiye'de gastronomi için üretim yapan tek firma olduklarını söyledi. Yurtdışından Antalya ve İstanbul'a transfer olan aşçılardan gelen 'yenebilir çiçek' talepleri sonrası önce araştırıp ardından üretime geçtiklerini anlatan Erüst, "Özellikle lüks restoranlardaki aşçılar yenebilir çiçekleri özel sunumlarında kullanıyor. Salatalık, roka, tere, limon, soğan ve sarımsak tadı taşıyan çiçekler var. Görsel olduğu kadar yemeklere lezzet de katıyor. En basit yemeği bile sanat eserine dönüştürüyor" dedi.

OBAMA BİLE TADINA BAKTI
Erüst, yenen çiçek siparişlerinin bayram, yılbaşı gibi özel günlerde arttığına değinerek özellikle Sevgililer Günü'nde taleplere yetişemediklerini ifade etti. Pazarlarının yüzde 80'ini İstanbul'un oluşturduğunu vurgulayan Erüst, "Antalya ve Bodrum'da özel etkinliklerde bizden ürün alınıyor. Örneğin ABD eski Başkanı Barack Obama'dan, Rusya Devlet Başkanı Putin'e 20 ülkenin liderlerinin ağırlandığı G20 Zirvesi'ne de ürün verdik" diye konuştu.

SON ÜRÜN  MİKRO FİLİZLER
Türkiye piyasasında fazla bilinmeyen Ege yeşillikleri, minyatür ve farklı renklerde sebzeler de üreten Erüst'ün son ürünü ise mikro filizler oldu. 2010 yılında Ar-Ge çalışmalarına başladıkları mikro filizleri 2012'de müşteriler ile buluşturduklarını anlatan Erüst, "Çimlenmiş tohumlar belli bir seviyeye gelince yeniyor. Tere, roka, kereviz gibi 20 çeşit ürünümüz var. 1 mini filiz 5 demet sebzeye bedel. Bir başka deyişle, bir pazarcı tezgahının tümü kaplayacak ürün bir avuca sığabiliyor. Besleyici özellikleri de çok yüksek. Mikro filizler, hem sağlığı, hem lezzeti, hem de etkili sunumu garantilemenin en pratik yolu" ifadelerini kullandı.

YENEBİLİR ÇİÇEKLER
Latin çiçeği: Yenilebilir çiçek serüveni onunla başladı. Tadı rokaya benziyor.
Erik çiçeği: Kırmızı rengiyle dikkat çeken çiçeğin tadı eriği andırıyor.
Bahar çiçeği: Son derece tatlı, meyvemsi bir tadı var.
Mini karanfil: Saksılarda görmeye alışık olduğumuz karanfilin mutfağa giren kuzeni.
Soğan çiçeği: Tadı soğana benziyor.
Mor ve beyaz Viola: Taze olarak salata ve yemeklerin süslenmesinde kullanılıyor. Antioksidan.
Kristal çiçeği: Özellikle düğün yemeklerinde büyük ilgi görüyor.
Salatalık çiçeği: Sarı çiçeği ve mini bir salatalığı andıran gövdesi var. Tadı salatalığa benziyor.
Elektrik çiçeği: Yenebilir çiçeklerin en yaramazı. Dilde ve dudaklarda elektrik çarpma hissine benzer bir karıncalanmaya neden oluyor.