MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 adet havuç, 1 adet patates, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 6-8 su bardağı et suyu, 1 adet limonun suyu, 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz ve karabiber.
Sosu için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak.
HAZIRLANIŞI
Havucun ve patatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Patatesi kararmaması için su dolu bir kasede bekletin. Kuru soğanı piyazlık kesin. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Tencerede sıvı yağı kızdırıp rendelenmiş patatesi ilave edip bir taşım kavurun. Daha sonra rendelenmiş havucu ekleyip, pişirmeye devam edin. Kırmızı mercimeği ayıklayıp nişastası gidene kadar yıkayıp ilave edin. Kimyonu, tuz-karabiberi, limon suyunu ekleyip karıştırın. En son içine et suyunu ilave edip pişirin. Çorba kaynarken sosu için; tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirip sıcak olarak servise edin.