TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN
Mücver

Mücver

  • Akdeniz
  • Pazar 05.06.2017
MALZEMELER
3 tane kabak, 2 tane yumurta, 100 gram beyaz peynir, 1 tutam dere otu, 1 tutam maydanoz, Yeşil soğan, 3 kahve fincanı un, Tuz, Karabiber, Kızartmak için sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ya da bıçak yardımıyla kazıyın ve kabakları rendeleyin. Rendelediğiniz kabakların üzerine beyaz peyniri ya da kaşar peyniri rendeleyin. Aynı kabın içine yumurtaları kırın, dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı da ince ince doğrayıp ekleyerek karıştırın. Un ekleyerek kıvamını ayarlayın. Daha sonra kızartmalık yağda mücverlere şekil vererek kızartarak servis yapın.

LOKMA TATLISI

MALZEMELER
3 su bardağı un, 2 su bardağı su, 1 paket maya, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 silme çay kaşığı tuz, 2 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su, 1 dilim limon.
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Limonu, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz. Kıvamlı bir şerbetimiz olacak. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Gerekli malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz. Tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve hamurdan avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz. Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz. Kızaran hamuru şerbetin içine atıyoruz ve 2 dakika bekletip servis tabağına alıyoruz.