Saksı kebabı

Saksı kebabı

  • Akdeniz
  • Cumartesi 11.06.2017
MALZEMELER

2 adet orta boy patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
?Küçük bir kase haşlanmış 250 gram et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
?1 adet boy kuru soğan
Yarım yeşil biber
Yarım kımızı biber
Yarım çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik ve tuz
Üzeri için 1 adet domates

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyun ortadan ikiye kesin içini çıkarıp sıvıyağda kızartın. Eti kuşbaşından daha küçük kesin. Et suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alin. Tavaya soğanı atıp sararana kadar kavurun ve küçük küçük kesilmiş biberleri ekleyip soteleyin ve tuzu, karabiberi, pul biber ile kekiği ilave edip iyice karıştırın. Ocaktan alın. Kızarmış patlıcanların içini etli karışımla doldurup üzerine domates dilimleri yerleştirin. Domates püresini veya salçayı tavada biraz ve baharat ilave ederek karıştırın saksı kebabının üzerine dökün. 200 derece fırında üzerini fırın kağıdı ile kapatıp pişirin.