Isparta'da yaşayan 44 yaşındaki Zehra Yıldızan 20 yaşında başladığı kasaplık mesleğini sürdürüyor. Biraz merak, biraz da hayat şartlarındaki zorunluluk dolayısıyla kasaplık yapmaya başlayan Zehra Yıldızan, 24 yıldan bu yana kasaplık mesleğini icra ediyor. İlk başlarda kasaplık konusunda bilgi sahibi olmadığını, ancak geçen çeyrek asırda her şeyi zamanla öğrendiğini belirten Yıldızan, tecrübe ve pratikliğiyle şu sıralarda mesleğinin zirvesinde olduğunu düşünüyor.
KADINLAR DA YAPABİLİR
Kadınların da kasaplık mesleğini yapabileceğini kanıtladığını anlatan Zehra Yıldızan, "Kasaplık erkek işi değil. Her isteyen kadın bunu yapabilir. Ayrıca, kadın kasap daha temiz ve düzenli olur" dedi. Mesleğe başladığı yıllarda kendisini görenlerin hayrete düştüğünü ileten Yıldızan, "Artık insanlar alıştı. İlk gördükleri dönemlerde masat atmamı çok merak ediyorlardı. Onun haricinde kadınların çok hoşuna gidiyor. Girilmemesi gereken bölüme girip el hareketlerimi izleyenler, öğrenmeye çalışanlar oluyor" diye konuştu.
MÜFTÜYE DANIŞTI
Mesleğini yaparken kişisel bakımına da özen gösteren Yıldızan "Gıda işinde uğraşıyoruz temiz olmak zorundayız" dedi. Yıldızan, müftüye danıştıktan sonra uygun olduğu yanıtını alınca kurban kesebildiğini de sözlerine ekledi.
100 KİLOLUK ET KALDIRIYOR
Geçmişte yaptığı atletizm sporunun mesleğinde faydasını çok gördüğünü anlatan Yıldızan, "Kros, cirit, disk, gülle ile uğraştığım dönemde kas yaptım. Şu anda o kasları kullanıyorum. 100 kiloya kadar kaldırabiliyorum" dedi.
Aynı zamanda iyi bir hayvansever olduğunu da anlatan Kasap Zehra, "Müşterilerim bana, 'Hem kasapsın hem hayvanseversin' diyor. Müşterilerim de hayvansever ama onlar da sattığım etleri yiyor. Hayvanseverlik başka, meslek aşkı başka" dedi.