Isparta'da, gül hasadının sona ermesinin ardından güllerin damıtılmasıyla elde edilen gül suyunun birçok faydası olduğu belirtildi. SDÜ Ziraat Fakültesi Endüstri Bitkileri Anabilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi, Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sabri Erbaş, gül suyunun ekonomiye olan katkısının yanı sıra zekayı geliştirici etkisi olduğuna dair Fırat Üniversitesi'nde bir araştırma yapıldığını söyledi. Erbaş, "Gül kokusu verilen farelerin, koku verilmeyen farelere göre labirente çıkışı daha kolay buldukları belirlendi" dedi. GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik ise gül suyunun farklı tedavilerde, tatlılarda ve yiyeceklerde kullanıldığını belirtti.