Günün menüsü

Günün menüsü

  • Ankara Başkent
  • Salı 08.07.2015
MISIR ÇORBASI

MALZEMELER
500 gr dondurulmuş mısır,
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
15 gr tereyağı,
1 adet soğan, 2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı un,
3 su bardağı süt,
Kırmızı pul biber, Tuz,

YAPILIŞI
Tencereye mısırları koyalım ve üzerini geçecek şekilde, suyu ilave edip mısırlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Mısırın yarısını blenderden geçirelim ve püre haline getirelim. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım. Tencereye sıvı yağı, soğanı koyup pembeleşene kadar kavuralım. Unu ekleyip kavurmaya devam edelim. Mısır püresini ekleyerek 3 dk daha pişirelim. Sütü ve suyu az az karıştırarak ekleyelim. Kaynamaya başlayınca tereyağını, tane mısırları, tuzu, kırmızı pul biberi ekleyip 10 dk daha kaynatalım. Afiyet olsun.

ETLİ TAZE FASULYE

MALZEMELER
750 gr taze fasulye
250 kuzu kuşbaşı
1 adet iri soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
Karabiber
Pulbiber
Tuz

YAPILIŞI
Kuşbaşı etinizi yarım çay bardağı sıvı yağ ve 2 su bardağı su ile düdüklü tencerenize alın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dk kadar pişirin ,kenara alın.(Tam pişmeyecek) Taze fasulyeleri bildiğiniz yöntemle kılçıklarını temizleyin,başlarını kesin,2 ye veya 3 e bölün.Etlerinizi ve suyunu kenara alın.Kalan yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın,yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ,pembeleşmeye başlarken etleri ekleyin,beraber kavurun. Yıkanmış , bölünmüş fasulyeleri ekleyin ve çırparak sarartın.Küp doğranmış domatesleri ekleyin… Etinizin haşlandığı suya, 1 tatlı kaşığı salçayı ezin. Yemeğinizin üstüne ekleyin,eksik kalırsa sebzelerin üstünü tam kapatmayacak şekilde su ekleyin.20-25 dk kadar fasulyenizin ve etinizin yumuşaklığını kontrol ederek,kısık ateşte pişirin.