Ankara fırınlarında laboratuvar sistemi

Ankara fırınlarında laboratuvar sistemi

  • Ankara Başkent
  • Salı 01.06.2016
Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, Ankara'daki fırıncılar olarak kalite konusunda çok hassas olduklarını ifade etti. Alnıaçık, "Bizim odamızın özel laboratuarı, gıda mühendisi personeli var. Üstelik fırınların da bizim laboratuarda tahlillerini yapması ücretsiz. Bizim fırınlarımızın yüzde 30'una yakın kendi bünyelerinde laboratuarları var zaten. Olmayanlar da bize gelip ücretsiz şekilde un tahlillerini yaptırıyor. Ekmek ve pide verdiğimiz dükkânlar, kira veriyorlar, vergi veriyorlar, elektrik su, poşet veriyorlar vs. Tüm bu olumsuz etmenler olmasa taş tabanda katkısız kaliteli unla yapılmış ekmeği 70 kuruşun altında bile satabiliriz. Hatta o olumsuz şartlar olmasa biz o ekmeği 65 kuruşa satılabiliriz. Ama maalesef şuan fırıncı 1 liraya çok para kazanamıyor. Ekmek 1 lira ama karlı değil" şeklinde konuştu. Bu sene pideye zam yapamayacaklarını açıklayan Alnıaçık, "Geçen sene kg fiyatı 6 tl olan ramazan pidesini, bu sene de kg fiyatı 6 liradan satmaya devam edeceğiz. Ankara'daki pide gramajları 250 gr pide 1,5 TL, 500 gr pide 3 TL bazında satılacak. Bu pideler klasik susamlı, çörek otlu pideler. Özel yumurtalı ve başka çeşitte özel pide yaptıranlar ise farkını ödeyecek" dedi.