KÖZ BİBER ÇORBASI
MALZEMELER
2 domates
2 kırmızı biber
1 çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı salça, tuz, su
YAPILIŞI
Domatesleri ve kırmızı biberleri közleyin. Domates ve biberleri soyduktan sonra doğrayın. Tencereye unu ve tereyağını koyup kavurun. Salçayı, domatesi ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Soğuk suyla karıştırarak kıvamını açın. Et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca sıcak suyunu ekleyin. El blendırından geçirerek pürüzsüz hale getirdikten sonra tel şehriyeleri ekleyin. Tuzunu atın ve tel şehriye pişince servis edin.
PÜRELİ TAVUK
MALZEMELER
2 bütün tavuk göğüs
2 kırmızı biber
3 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
taze kekik
zeytinyağı
tuz
karabiber
pul biber
YAPILIŞI
Tavuk göğüslerini iri küp küp doğrayın. Derin bir tavaya zeytinyağı dökerek kısık ateşte hafif ısınmaya bırakın. Daha sonra tavuk göğsünü soteleyin. Soğanları da piyazlık şekilde doğrayın. Tavuk, suyunu iyice bırakıp çekince soğanı koyun. Kırmızı biberleri de doğrayıp içine katın. Tuz ve karabiber koyun. Pişmeye yakın doğranmış taze kekik koyun. Toz kırmızı biber serpin. Piştikten sonra altını kapatın. Püresi için; Haşlanmış patatesleri bir tencereye rendeleyin. Tereyağını koyun ve sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu atın. Püre kaynayınca altını kapatın. Servis tabağına püreyi döktükten sonra üzerine tavuk soteyi koyarak servis edin. Afiyet olsun.