Büyükşehir Belediyesi'nce başkentin 9 ayrı noktasında her gün 12 bin kişiye verilen iftar yemekleri, EGO Genel Müdürlüğü'nün modern mutfağında hazırlanıyor. EGO Genel Müdürlüğü'nün hijyenik ve sağlıklı mutfağında birbirinden lezzetli yemeklerin hazırlanmasında ise adeta zamanla yarışılan büyük emek yatıyor. Büyükşehir Belediyesi personeline de hizmet veren EGO mutfağında, başlayan 3 vardiyalı yoğun mesai, ramazan ayı boyunca hiç aksatılmıyor.
24 SAATLİK MARATON
İftar saatinde sunulmak üzere, içinde salatası, tatlısı, çorbası ve ana yemekten oluşan 4 çeşit iftar menüsünü, 25 kişiden oluşan aşçı ekibi hazır hale getiriyor. EGO mutfağının Bolulu Başaşçısı Sabri Murat, ekibin sabah saat 06.00'da hazırlıklarını yapmaya başladığını ve çalışmaların gün boyu sürdüğünü kaydetti. Büyükşehir ana binasında bulunan EGO Genel Müdürlüğü yemekhanesinde yapılan hazırlıklar konusunda bilgi veren Murat, "Yemek pişirme maratonu 24 saat önceden başlar. İftarlıklar, bir gıda mühendisi ile bir beslenme uzmanı gözetiminde hazırlanır. Personelimiz saat 06.00 ile 17.00 saatleri arasında hiç durmadan çalışarak iftar vaktine kadar yemekleri hazır hale getirir" dedi. İftar yemeklerinin, son teknoloji ocak ve fırınlarda pişirildiğini ifade eden Murat, iftarlıkların birinci kalite malzemeler kullanılarak hazırlandığını dile getirdi.
AZ YAĞLI, HAFİF VE SAĞLIKLI YEMEKLER
EGO
mutfağında pişirilen yemeklerin, mideye zarar vermeyen, az yağda pişmiş sağlıklı ve güvenli yemekler olduğunu belirten Başaşçı Murat, "Mutfakta, 15-20 dakika arasında bin kişiye yetecek miktarda yemek çıkarabilen, teknolojinin son ürünü, tamamen otomatik ayarlı fırınları kullanıyoruz. Bu fırınların en önemli özelliği ise patates, patlıcan, balık, et gibi birçok besinin kızartılmadan, çok az yağla pişirilmesidir. Bu sayede kanserojen içermeyen yemekler yapıyoruz" diye konuştu.