Günün mönüsü

Günün mönüsü

  • Ankara Başkent
  • Perşembe 17.06.2016
SEBZE ÇORBASI MALZEMELER

2 çorba k. tereyağı
2 soğan
2 patates
2 kabak
2 havuç
1 çay b. bezelye
1 su b. süt
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
su

YAPILIŞI
Soğanları piyazlık doğrayın. Havuçları ve kabakları ince ince yarım ay şeklinde doğrayın. Tencereye sıvıyağ dökün, soğanı ilave ederek kavurun. Peşinden havucu ve bezelyeyi koyun ve kavurduktan sonra kabağı ekleyin. Tereyağını ilave edin. Patatesleri de ince yarım ay şeklinde doğrayın ve tencereye koyun. Sotelediğiniz sebzelerin üzerine sıcak su dökün. Tuzunu atın ve pişmeye bırakın. Sebzeler haşlanınca blendırdan geçirerek püre haline getirin. Çorbanın kıvamını açmak için sıcak su ilave edin. Sütü ve yumurta sarısını bir kasede çırpın. Kaynayan çorbadan bir kepçe alın ve kasede hazırladığınız terbiyenin içine yavaş yavaş dökerek çırpın. Terbiyeyi ılıtınca yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve karıştırın. Tadına bakarak tuzunu ve karabiberini dökün ve servis edin.

BOLU KÖFTESİ

MALZEMELER
350 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
maydanoz
ekmek içi
tuz
karabiber
kekik
su Garnitürü için
5 patates
2 soğan
tuz
karabiber, kimyon

YAPILIŞI
Karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine 1 adet soğan rendeleyin. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın. Üzerine ince kesilmiş maydonoz, tuz, karabiber, ekmek içi ve su ilave ederek köfteyi yoğurun. Köfteyi ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verip hafifçe eliniz ile bastırın. Köfte normal köftelerden biraz daha yumuşak olmalıdır. Köfteleri tavada pişirin. Garnitürü için patatesleri yuvarlak halka olarak kesin. Tavada patatesleri kızartın. Daha sonra soğanı piyaz olarak kesin. Tavaya soğanı alın. Üzerine kızarmış patatesleri alın. Üzerine tuz ve toz şeker ilave edip soteleyin. Servis tabağına patatesleri alın. Üzerine köfteleri dizin üzerine maydonoz ile süsleyip servis edin.