Halk sağlığını korumak için denetimlerini aksatmadan sürdüren Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayında en yoğun çalışan mekânlardan olan fırınları mercek altına aldı. Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ekmek fırınlarının temizlik durumlarını, üretime ilişkin evraklarını ve çalışanların sağlık durumlarını gösteren belgeleri ve imalathanelerini inceledi. Denetime Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı gıda denetim uzmanları katıldı.
TİTİZLİKLE İNCELENİYOR
Fırınların halk sağlığı açısından büyük önem arz eden gıda imalathaneleri olduğunu vurgulayan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Onaycı, "Ekmek ve diğer unlu mamuller soframızda ağırlığı olan gıdalar… Bu nedenle üretimden servise kadar her aşamasının titizlikle yapılması gerekiyor. Ekiplerimizin rutin denetimlerinin yanı sıra bu tür özel denetimlerle kalitenin üst düzeyde olmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Ramazan ayında fırınların daha da yoğun çalıştığını belirten Onaycı, vatandaşın gönül rahatlığıyla ekmek ve ramazan pidesi alabilmesi için çalışmaların süreceğinin de altını çizdi.
HİJYEN KONUSUNDA SIKI TAKİP
Denetlenen fırınlarda rastlanan en önemli sorunların fayans kaplı olmayan zeminler ve düzensiz depolar olduğunu kaydeden Onaycı, "Hijyen kurallarının eksiksiz uygulanması, ıslak zeminlerin sürekli temiz tutulması, çalışanların sağlık kontrollerinin düzenli yapılması gibi hayati kuralların takibi, denetimlerimizde dikkat ettiğimiz hususlar" dedi. Denetimlerde daha önce gerekli uyarılar yapılmasına rağmen istenen koşulları sağlayamayan ve eksik belgesi bulunan işyerlerine cezai işlem uygulandığını, bazılarına ise süre verilerek eksiklerin giderilmesinin istendiğini kaydeden Onaycı, "Yeniden yapılan denetimlerde tespit edilen eksikler devam ediyorsa onlara da cezai işlem uygulayacağız" diye konuştu.