MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
3-4 su bardağı et suyu
Tuz
Pul biber
Nane
Karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Yeşil mercimekleri 5 dakika kadar haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Bir tencereye sıvı yağı koyuyoruz içine yemeklik doğradığımız soğanları koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salçamızı koyup biraz çevirdikten sonra et suyunu ilave ediyoruz. Kaynayan suya 5 dakika kaynatmış olduğumuz mercimekleri ardından da erişteleri ekliyoruz. Tuzunu ve baharatını damak tadımıza göre ayarlıyoruz. Erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bir kaşık tereyağında bir çorba kaşığı naneyi kavurup kaynayan çorbaya karıştırıp, altını kapatıyoruz. Afiyet olsun...
Susamlı Piliç Şiş
MALZEMELER
750 gr kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı susam
YAPILIŞI
Soya
sosunu, balı, zencefili ve mısır özünü karıştırıp kuşbaşı tavuk etlerini içerisine ilave edelim. Arada bir karıştırarak en az 2 saat dinlendirelim. 2 saat sonra susamı ekleyip tekrar karıştıralım. Tavuk etlerini şişlere geçirip, hazır ızgarada 1 defa çevirerek yaklaşık 15 dakika pişirelim. Önceden ısıttığımız servis tabaklarında servis yapabiliriz. Afiyet olsun...