MALZEMELER
250 gr. kuzu eti
1 kase yoğurt
yarım limon
3 çorba k. un
tuz
et suyu
Üzeri için
tereyağ
toz kırmızı biber
YAPILIŞI
Bütün kuzu etini haşlayın. Suyunu çorbaya koymak üzere ayırın. Eti küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye et suyunu dökün. Eti ilave edin ve kaynamaya bırakın. Yoğurdu, unu karıştırma kabına alın. Limon suyunu sıkın ve çırpma teliyle karıştırın. Soğuk suyla kıvamını açın. Biraz da çorbanın suyundan koyun ve karıştırın. Terbiyeyi ılıttıktan sonra yavaş yavaş çorba tenceresine dökün ve bir yandan da karıştırın. Tuzunu atın ve kaynayınca altını kapatın. Tereyağını tavada eritin. Toz kırmızı biberi atın ve karıştırın. Çorbanın üzerine dökerek servis edin.
TAVUKLU ORMAN KEBABI
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı tavuk
1 soğan
3 diş sarımsak
4 patates
1 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
1 kase domates sos
1 tutam taze kekik
tuz, karabiber
sıvıyağ
YAPILIŞI
Tencereye sıvıyağı ve tereyağı koyun ve kuşbaşı tavuk etini ilave edip soteleyin. Soğanı ve sarımsakları doğrayıp tavuğun rengi dönünce tencereye katın. Kapağını kapatarak pişirin. Suyunu çekince unu ilave edin. Tekrar suyunu bırakınca domates sos dökün. Tuzunu atın. Cam fırın kabına kebabı dökün. Taze kekik ve karabiber atın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Patatesleri soyun ve küp doğrayın. Sıvıyağda kızartın. Kebap pişince üzerine kızarmış patatesi atarak servis edin.