Diyetisyen Melike Koçoğlu, ramazan ayında suya olan ihtiyacı gidermek için iftarda bol su tüketmenin yerine iftardan sonra içilecek bir maden suyunun daha yararlı olacağını ifade etti. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Melike Koçoğlu, yaz mevsimine denk gelen ramazan aylarında insanlarda suya olan ihtiyacın hissedilmemesine yönelik şunları söyledi: "Eğer akşam yemeklerinde yemeklerin çok fazla tuzlu şekilde tüketmezlerse bunlar onun diğer gün içerisinde susuzluğunu yani su ihtiyaçlarını minimuma indirecektir. Tatlı tüketimini aşırı şekilde kullanmakta onların diğer gün içerisindeki su ihtiyacı konusunda daha da fazla ihtiyaca maruz kalmasına sebep olacaktır. Kavun veya karpuzun su içeriği fazladır, bunları tercih edebilirler günlük su tüketimini artırmak için. İftarda iki su bardağından fazla su içmelerini çok fazla önermiyoruz. Sahurda herhangi bir hastalığı yoksa her gün bir adet haşlanmış yumurta ya da yağda yumurta seviyorlarsa bu yumurtanın içerisine yeşillik koymak, yulaf ezmesi koymak, onların gün içerisinde daha tok tutmalarını sağlayacaktır." Koçoğlu, oruç tutan vatandaşların gece uyumadan önce yemek yiyip yatmak gibi bir alışkanlığı edinmeleri yerine mutlaka sahur yapmaları gerektiğini de belirtti. Koçoğlu, "Oruç hurma ile açılmalı. Hurma kan şekeri düzeylerinin daha düzenli bir şekilde düzelmesini sağlar" dedi.