Sahurda posalı meyve tüketin

Sahurda posalı meyve tüketin

  • Ankara Başkent
  • Salı 07.06.2017
Ramazanda iftar ve sahurlarda bilinçsiz beslenme neticesinde meydana gelebilecek bir takım sağlık sorunlarının önüne geçmek için önerilerini sıralayan Dr. Mert Atak, bağırsak hastalıklarına yakalanmamak için besinlere, içeceklere ve tuvalet alışkanlığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Besinlerin içinde posalı yiyeceklerin önemli yer tuttuğunu vurgulayan Atak, posalı meyve ve sebzelerin kabızlığa bağlı hastalıkların oluşma riskini azalttığını dile getirdi. Kabuklu meyveler arasında elma ve armudun kabuğuyla birlikte sahurda tüketilmesi halinde kabızlık sorunlarını gidereceğini ifade eden Atak, "Kepekli ekmek de vücudu tok tutmasıyla beraber sindirim ile ilgili rahatsızlıkların önüne geçer. Yulaf ve çavdar kepeği de tercih edilebilir. Kuruyemişlerin çiğ olanını tüketmek çok faydalıdır. Kayısı kurusu özellikle sahurda 1 bardak su ile birlikte size iyi gelecek, açlık şekerinizi dengeleyecektir. Kabak, karnabahar, kuskus ve kerevizin iftarda zeytinyağlı tüketilmesi ile aldığınız posa, kabızlığın neden olduğu hastalıklara yakalanma oranınızı düşürecektir" diye konuştu.