Ankara Kişisel Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Dr. Buğra Buyrukçu, Kurban Bayramı'nı sağlık ve huzur içinde geçirmenin en önemli yollarından birinin de beslenme olduğunu ifade etti. Bayram süresince et tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini bildiren, özellikle bayram kahvaltısına dikkat çeken Dr. Buyrukçu, "Bayram sabahları kahvaltıda kurban eti yemek gibi bir geleneğimiz var. Ancak bu son derece sağlıksız bir yöntem... Biz vatandaşlarımıza kahvaltıda taze kesilmiş kurban eti değil, yumurta, peynir ve yeşillikleri içeren bir kahvaltı yapmalarını öneriyoruz. Kurban etiyle yapılan kahvaltı bilhassa mide ve bağırsak hastalığı olanlarda sıkıntılara yol açabilir" dedi. Dr. Buyrukçu, kurbanlık hayvanın veteriner kontrolünde uygun koşullarda kesilmesi ve etin aynı gün tüketilmemesi gerektiğini de vurguladı. Dr. Buyrukçu, "Kurban eti Rigor Mortis (ölüm katılığı) sebebiyle 1 gün dinlendikten sonra tüketilmeye başlanmalıdır. Elbette etin tüketim miktarına çok dikkat edilmelidir. Obezite, kalp-damar rahatsızlığı, şeker hastalığı, tansiyon hastalığı olan kişilerin et tüketimini minimum seviyede yapmaları önemlidir" diye konuştu.