Doğuma pilates ile hazırlanın!

Son yılların en popüler egzersizi olan pilates; anne adaylarının da rahatlamak, hamilelikte fazla kilo almamak ve kolay bir doğum gerçekleştirmek için tercih ettiği yöntemlerden biri oldu. Pilates Point Studio’dan Pilates Eğitmeni Ertan Durak, hamilelikte yapabileceğiniz pilates hareketlerini ve faydalarını anlattı.

Giriş Tarihi: 4.8.2017 11:33
Doğuma pilates ile hazırlanın!

Bel, sırt ve boynu rahatlatır

Kedi pozisyonunda harekete başlanır. Omurganın düz olması gerekir. Nefes alınarak omuzlar geriye doğru çekilir. Baş ileriye doğru uzatılır. Nefes verilerek kalça aşağıya doğru, bel ve sırt ise yukarıya doğru çıkarılır. Yavaşça baş, aşağıya doğru indirilmelidir. Bel ve sırtı iyice yukarı doğru ittikten sonra yukarıda nefes alınır. Nefes vererek kalça, bel, sırt ve baş en düzgün hale getirilerek hareket bitirilir. Bel, sırt ve boynu rahatlatan bir harekettir.

Karın, bel ve bacak içi kaslarını çalıştırır

Sırt üstü yatılır. Bel, doğal pozisyona getirilir. Kollar yukarı kaldırılır ve yavaşça nefes verilerek aşağıya indirilir. Bir yandan da bacakların arasındaki top sıkıştırılır. Karın, bel ve bacak içi kasları çalıştırılır. Dikkat edilecek nokta, nefesi doğru alıp vermektir.

Karın, bel ve pelvik kasları için…

Doğal duruş pozisyonu ayarlanır. Bel minder bölümündedir. Bacaklar yukarıdayken hareket başlar ve nefes alınarak bacaklar aşağıya doğru indirilir ve yavaşça alınan nefes verilir. Bu sırada karın, bel ve pelvik taban kasları çalışır. Bel minder kısmından açılmaya başladığında durulur. Ayak bilekleri ileri uzatılır. Tekrar bacaklar yukarıya doğru kaldırılır ve bel minder kısmında kapanmaya başladığında hareket bitirilir. Ayak bilekleri geriye doğru çekilir. Bacak arka kaslarının esnemesi sağlanır.

Pilates Eğitmeni Ertan Durak: "Vücut direnci, pilates ile artıyor!"

Hamilelik döneminde vücut üzerinde oluşan değişiklikler ağırlık noktasını değiştireceği için bele çok yük biner. Pilates egzersiziyle birlikte pelvik taban kasları, karın kasları ve bel kasları güçlendirilerek yerçekimine karşı vücudun direnci artacağından daha rahat bir hamilelik süresi geçirilir. Bu sayede anne adayı psikolojik olarak rahatlar ve mutlu bir hamilelik geçirir. Ayrıca pilates sırasında kan dolaşımı artacağı için vücuda daha çok oksijen girecek ve bu da anne karnındaki bebeğin gelişimini olumlu etkileyecektir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Doğuma pilates ile hazırlanın!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA