Peynirli KAYISILAR
(3 kişilik)
Malzemeler
12-13 adet orta boy kayısı
200 gram krem peynir
(1 paket)
4 tatlı kaşığı bal
Badem, fındık ve fıstık
(süsleme için)
Hazırlanışı
Kayısıları iyice yıkayın. Küp küp doğrayın. Bardak veya fincanlara yerleştirin. Ve buharda 10 dakika pişirin. Bir kasenin içinde krem peyniri balla tatlandırın. Tadına bakın, gerekirse bal ilave edin. Pişen kayısıların üzerine krem peynirli karışımı tatlı kaşığı ile paylaştırın. Üzerini arzu ederseniz fındık, fıstık veya badem ile süsleyebilirsiniz.
Yoğurtlu ballı ÜZÜMLER
(3 kişilik)
Malzemeler
1 salkım üzüm
1 çorba kasesi kadar süzme yoğurt
5-6 yemek kaşığı bal
Fındık (üstüne serpiştirmek için)
Hazırlanışı
Üzümleri iyice yıkayın. İkiye kesin ve kaplara yerleştirin. 10 dakika buharda pişirin. Bir kasenin içinde yoğurdu balla tatlandırın. Tadını damak zevkinize göre ayarlayın. Üzümlerin üzerine tatlı kaşığı yardımı ile ballı yoğurdu paylaştırın. Üzerine fındık serpin. Afiyet olsun.
Erikli peynir keki
(6 kişilik)
Malzemeler
200 gram krem peynir (1 paket)
200 mil süt kreması
2 yumurta
1/2 su bardağından bir parmak boyu eksik un
3 tepeleme yemek kaşığı dolusu esmer şeker
10 adet ufalanmış bisküvi
250 gram küp doğranmış kırmızı erik veya mevsim meyvesi
Hazırlanışı
Krem peyniri ve kremayı mikserle çırpın. Ayrı bir yerde yumurtaları şekerle iyice çırpın. Her ikisini karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Karışım bütünleşene değin karıştırın. Erikleri küpler halinde doğrayın. Kapların dibine önce robottan geçirdiğiniz ufalanmış bisküvileri yerleştirin. Üzerine küp doğradığınız meyveleri, ardından yumurtalı karışımı azar azar kaşık yardımı ile kaplara pay edin. Ben kalan meyveleri de üstüne serpiştirdim. 20 dakika buharda pişirin.
Yazı: İpek KUŞÇU