Doğal tatlandırıcıyla yapılan reçel tarifleri

Doğal tatlandırıcıyla yapılan reçel tarifleri

Reçelsiz kahvaltı sofrası olmaz elbette. Yaz meyveleri bitmeden harekete geçip, kış için nefis kahvaltılıklar hazırlamanın zamanı geldi. Okulların başlayacağı şu günlerde tatlı miniklerinize enerji depolamak için İpek Kuşçu’nun doğal bir tatlandırıcı olan Agave Şurubu ile hazırladığı reçel tariflerine bayılacaksınız!

  • Yemek
  • Salı 08.08.2017 12:17

Agave Şurup hakkında…

Agave şurubu doğal bir tatlandırıcıdır. Yüzde 100 doğal ve organik bir üründür. Bu şurubun bitkisi olan Agave kaktüsünün anavatanı Kuzey ve Güney Amerika'dır. Şurup kaktüsün içindeki sıvıdır. Agave şurubunun metabolize edilmesi daha kolaydır. Beyaz şekerden daha tatlı olduğu için daha az kullanım sağlanmalıdır. En önemli özellikleri tatlandırırken kan şekerini rafine şeker gibi süratle değil yavaşça yükseltmesi ve böylece pankreasın kan şekerini çok daha az insülin salgılayarak kolayca kontrol etmesine imkan vermesidir.

Kayısı reçeli

15-20 adet

Malzemeler

1/2 kilo kayısı

1/2 su bardağı Agave Şurup

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Kayısıları iyice yıkayın. Ortadan ikiye ayırın. Çekirdekleri çıkartın. Kalın tabanlı bir tencereye yerleştirin. Agave Şurubu üstüne gezdirerek dökün. Kısık ateşte pişirin. Kaynayınca bir çay kaşığı kadar alarak tadına bakın. Tadı az geliyorsa 1-2 yemek kaşığı kadar daha Agave Şurubu ekleyin. Önce meyveler suyunu salacak ve sulanacaktır. Sonra suyunu çekip, meyvelerin rengi berraklaşınca limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika kadar daha pişirin. Ocağın altını kapatın.

Vişne reçeli

Malzemeler

1/2 kilo vişne

1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı Agave Şurup

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Vişneleri iyice yıkayın. İsterseniz çekirdeklerini çıkartın (Ben çıkartmadım). Kalın tabanlı tencereye aktarın. Agave Şurubu üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşe pişirin. Kaynama başlayınca, 1 çay kaşığı alarak tadını kontrol edin. Gerek duyuyorsanız 1-2 yemek kaşığı kadar Agave Şurup ilave edin. Kaynayıp suyunu çekince limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatın. Ocağın altını kapatın. Soğuyunca kavanoza aktarın.

Tarçınlı elma reçeli

Malzemeler

1/2 kilo elma

1/2 su bardağı Agave Şurup

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 adet çubuk tarçın

Arzu ederseniz 2-3 tane karanfil

Hazırlanışı

Elmaları iyice yıkayın. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Agave Şurubu üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca, 1 çay kaşığı alarak tadını kontrol edin. Gerek duyuyorsanız 1-2 yemek kaşığı kadar Agave Şurup ilave edin. Kaynayıp suyunu çekince limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatın. Ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Not: Denemenizi tavsiye ederim. Çok lezzetli sonuçlar aldım.

Yazı: İpek KUŞÇU