Yemyeşil bahar salatası
(2 kişilik)
Malzemeler
100 gram sultani bezelye
100 gram iç bakla
Yarım demet dereotu ve nane
1 avuç frambuaz veya böğürtlen
1/2 limon suyu
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Deniz tuzu
Hazırlanışı
Bezelye ve baklaları haşlayın. Baklaların kabuğunu soyun. Derin bir kasede ikisini harmanlayın. Dereotunu ince ince doğrayın, nane yapraklarını katın. Limon, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
Maş fasulyeli-kuru meyveli salata
(2 kişilik)
Malzemeler
1 su bardağı maş fasulyesi
4-5 adet kuru kayısı
1 avuç yaban mersini
1 avuç kuru üzüm
1/2 demet maydanoz
1/2 limon suyu
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Deniz tuzu
Hazırlanışı
Maş fasulyelerini geceden ıslatın. Ertesi gün tencerede 10-15 dakika haşlayın. Koyu renk suyunu süzün ve tekrar su ekleyin. Bu kez 10 dakika kadar haşlayın ve süzün. Kuru kayısıları küp küp, maydanozu ince ince doğrayın. Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Limon suyu, sızma zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Servis tabağına aktarın.
Bebek patatesli salata
(2 kişilik)
Malzemeler
10-12 adet bebek patates
1/2 havuç
1 demet sevdiğiniz yeşillik
1 avuç İzmir tulum rendesi
1/2 limon suyu
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Deniz tuzu
Hazırlanışı
Patatesleri iyice yıkayın ve haşlayın. Yanmaz yüzeyli bir tavada 1 kaşık zeytinyağında biraz üzerleri kızana kadar tutun. Arada karıştırın. İyice yıkadığınız yeşillikleri kurutun ve iri iri doğrayın. Derin bir kasede limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile harmanlayın. Servis tabağına aktarın. İzmir tulum rendesi ile salatanız servise hazır. Afiyet olsun.
Yazı: İpek KUŞÇU