Çocuklara özel bahar yemekleri

Çocuklara özel bahar yemekleri

Bahar sebzeleriyle yapacağınız yemekler çocuklarınızın sağlıklı gelişimi için büyük önem taşıyor. Bu ay da birbirinden lezzetli ve eğlenceli tarifleri sizler için hazırladık.

  • Yemek
  • Perşembe 10.08.2017 16:49
Bezelyeli ayıcık
4 kişilik

Malzemeler

1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 adet kırmızıbiber
4 adet patates
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı
Patatesleri ve bezelyeleri ayrı ayrı haşlayın. Bezelyeleri soğuk sudan geçirin ve süzün. Havuçları ve biberleri küp küp doğrayın. Zeytinyağında sote edin. Haşlanmış patatesleri püre yapın. Diğer malzemeleri ekleyin. Elinizle yuvarlak toplar yapın ve renkli kağıt kalıplara yerleştirin. Bezelyeden gözlerini, kırmızıbiberden kulaklarını ve burnunu yapın.


Taze iç bakla köftesi

3 kişilik

Malzemeler

2-2.5 su bardağı taze iç bakla
1 adet yumurta
Yarım demet dereotu, maydanoz
1 adet kuru soğan, rendelenmiş
2 yemek kaşığı galeta unu
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı
İç baklaları yıkayın ve haşlayın. Süzüp kabuklarını ayıklayın. Baklalar ılıkken çatalla ezin. Derin bir kasede diğer malzemeleri ekleyin. Elinizle veya kalıpla şekiller yapın ve tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.


Gökkuşağında enginar
3 kişilik


Malzemeler
8 adet orta boy enginar
2 adet yumurta
100 gram taze kaşar peyniri rendesi
100 gram köy peyniri rendesi
Yarım demet dereotu ve maydanoz
1 çay kaşığı deniz tuzu
Cherry domates

Gökkuşağı için; Mor lahana, havuç, bezelye Sarı ve kırmızı cherry domates

Hazırlanışı
Enginarları haşlayın. Derin bir kasede yumurtaları çırpın. Peynir rendelerini, ince doğranmış dereotu, maydanozu ve tuzu ekleyin. Enginarlardan dört tanesini rondodan geçirin ve yumurtalı karışıma onu da ilave edin. Kalan 4 enginarın içine enginarlı yumurtalı karışımı pay edin. Ortalarına cherry domatesleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan enginarları, gökkuşağı süslemesi ile sunun.

Hazırlayan: İpek KUŞÇU