Filizlendir ve ye!

Filizlendir ve ye!

Küçük bir çabayla evde çocuğunuz için taze bitkiler yetiştirme imkanınız var. Eminiz kendi elde ettiğiniz besinlerle pişirdiğiniz yemekleri ailenizle paylaşmanın mutluluğu bir başka olacak!

  • Yemek
  • Perşembe 10.08.2017 14:25
Buğday filizli baykuş kurabiye
25-30 adet

Malzemeler

1 avuç dolusu buğday filizi ( ince ince kesilmiş halde)
1 çay bardağı zeytinyağı veya 100 gram tereyağı
2 çay bardağı organik buğday unu
25-30 adet badem veya yer fıstığı
60 adet siyah kuru üzüm

Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kaseye aktarın. Yumuşak bir hamur olana değin yoğurun. Strech ile sararak buzdolabına kaldırın. 1 saat kadar dinlendikten sonra unlanmış zeminde yuvarlak kalıplarla kesin. Daha ufak yuvarlak kalıpla hamurdan gözlerini oluşturmak için kesin. Yuvarlak kalıpla hamurdan gözlerini oluşturmak için kesin. Yuvarlak kalıbın üzerine hamurdan gözleri, gözlerin orta yerlerine kuru üzümleri, burun için badem veya yer fıstığını yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hazırlayan: İpek KUŞÇU