Yılbaşı sofrası

Yılbaşı sofrası

Aileniz için tatları damağınızda kalacak harika bir yılbaşı menüsü hazırladık. Yeni yılda ağzınızın tadı hiç bozulmasın!

  • Yemek
  • Cumartesi 12.08.2017 15:12
Yılbaşı kurabiyeleri
20-25 adet

Malzemeler


1 adet yumurta
100 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
1 çay kaşığı karbonat
1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
2.5-3 su bardağı tam buğday unu (azar azar ilave edin)

Süsleme için;

1 adet yumurta akı
1 fiske tuz
1.5 çay bardağı organik pudra şekeri

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi derin bir kasede iyice karıştırıp yoğurun. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Kalıplarla şekiller verin ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Süsleme için, önce yumurta aklarını bir fiske tuz ile kar haline gelene değin çırpın. Pudra şekerini azar azar koyu bir krema halini alana değin pudra şekeri ilave edin. Kurabiyeler soğuyunca üstlerini bu karışımla bir fırça yardımı ile süsleyin ve kurumaya bırakın.


Yılbaşı çıtır hindi
4-6 kişilik

Malzemeler


1 kilo hindi eti ,kuşbaşı kesilmiş

Marine malzemesi;

1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı köri tozu (arzu edilirse)
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates rendesi

Pişerken;

1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Un haricindeki malzemeyi ilave edip iyice karışana kadar çırpın. Çok koyu veya çok cıvık olmaması için unu azar azar ilave edin. Gerekirse yine un ilave edin. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine hazırladığınız yoğurtlu kremayı yayın ve kuru meyvelerle süsleyip servise hazır hale getirin. Kuru meyveler pişerken dibe çökmemesi için bir kabın içinde unlayıp fazla unu silkeleyip öyle ilave edin. Arzu ederseniz ara kata da yoğurtlu karışımdan krema olarak sürüp, üstte de aynı karışımı kullanabilirsiniz. Bunun için ölçüyü iki katına çıkarmanız yeterli.


Balakabaklı baharatlı bereket pastası

Malzemeler

4-6 kişilik

3 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı balkabağı püresi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı dolusu kuru üzüm ve küp doğranmış kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil (arzu edilirse)
1 çay kaşığı karbonat
Yarım portakal kabuğu rendesi
2-2.5 su bardağı tam buğday unu (azar azar ilave edin)

Üzeri için;

1 su bardağı süzme yoğurt ve 5-6 yemek kaşığı bal karışımı ve kuru meyveler

Hazırlanışı

Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Un haricindeki malzemeyi ilave edip iyice karışana kadar çırpın. Çok koyu veya çok cıvık olmaması için unu azar azar ilave edin. Gerekirse yine un ilave edin. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine hazırladığınız yoğurtlu kremayı yayın ve kuru meyvelerle süsleyip servise hazır hale getirin. Kuru meyveler pişerken dibe çökmemesi için bir kabın içinde unlayıp fazla unu silkeleyip öyle ilave edin. Arzu ederseniz ara kata da yoğurtlu karışımdan krema olarak sürüp, üstte de aynı karışımı kullanabilirsiniz. Bunun için ölçüyü iki katına çıkarmanız yeterli.