Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

90’lar geri geldi!

Modasıyla, müziğiyle zaten ne zamandır içimizdeydi, bu yaz magaziniyle de geldi. 90’ların şöhretleri hortladı, bacaklarla beraber eski defterler de açıldı, dildeki şehvet arttı. Olanca renkliliği ve rüküşlüğüyle 90’ların ‘televole’ kültürü, dibimizde!




ESKİ DEFTERLER MEĞER HİÇ KAPANMAMIŞ

Gülben Ergen'in evli bir adamla ilişkisi etrafında şekillenen üçlü kavga cayır cayırdı. Yeşim Salkım ile Seren Serengil maziyi deşip derin hesaplaşma başlattı. Geçmişte paylaşılamayan erkekler olmuş ve belli ki zaman hiç de o kazıkların ilacı olmamıştı. Yeşim Salkım "Bu Dünya ikimize fazla kızım!" dedi, "Ölene kadar peşini bırakmayacağım." Seren Serengil ise "Allah o kadar büyük ki çekirge, onuncu sıçrayışta yakalandın. Sen kötüsün çekirge! Ama bir kadının daha canını yakmana izin vermeyeceğim" diyerek 'Kocama Dokunma' kampanyası başlattı.
O esnada biz de hafıza çöplüğümüzü ta 'Evcil'lik günlerine kadar taradık. Ama üç oğlu vardı, susardık. En ayarını kaçıran, ne hikmetse eski elti oldu: "Nefret bile bir sıfattır sana. Hiçbir şeysin, defol git çöplüğüne ve kendini orada akla, pakla. Çöpsün çöp!" 90'lar batağı böyle bir şey işte; dilde çirkefleşmeye hoş bulduk.



MUKTEDİR KOCANIN TEHDİDİ
Ayrı bir başlığı hak ediyor, zira 'zenginlerin' tehdit tahayyülünün bile başka olduğunun kanıtı! Biz "Seni keser, arka bahçeye gömerim"le yetinirken Hakan Uzan, "Seni gömer, üzerine helikopter pisti yaparım" dediyse Yeşim Salkım'a... 90'ların sonundaki bu vizyon sahibi tehdidin gün yüzüne çıkmasıyla, bütün o Uzanlı yıllar da düşmez mi akla...



ŞEKER ZEHİR OLDU

Şimdi o akıl uçuran, mide kaldıran amca-yeğen ilişkisinden bahsetmenin lüzumu yok ama bu konuyu yapmamıza sebep hissiyat onunla gelip yerleşmedi mi? Tam da o devrin ünlümsüsüydü Murat Başoğlu. 90'ların ikinci yarısı ve Şebnem Dönmez'le ilk Sabah Şekerleri. Şimdi bıraktığı tat, zifiri karanlık zehiri...



SİBEL CAN DİZİDE

Bizim Mahalle'de, Nilgün Belgün'den Osman Yağmurdereli'ye kalabalık bir kadronun parçasıydı 93'te. 98'de Sibel'de kendi adıyla, Hakan Ural'la karşı karşıyaydı. Arada pek çok rolü var ama yıllardır ekranda yoktu. Bu sezon Sevda'nın Bahçesi adlı dizide, eski aşkının oyunbaz karısının lokantasında şeflik yapmakmış kısmet! "Her işte 'As' olmak isterim" diyor; buna karşılık yemekleri lezzetli ama reytingleri zayıf görünüyor.



BALDIZLI PROGRAM

Kaya Çilingiroğlu'yla Avşar hemşirelerden sorulur rahatlıkla 90'lar. Gelmeseler eksik kalırdık. Eski enişteyle baldız, ekranın yeni sürpriz ikilisiymiş. Demek Helin bir de enişteyle deneyecek şansını! Ne yapacaklarına dair ser verip sır vermiyorlarmış. Şaşırtabilirler mi? Son 20 yılı uyutularak geçirmiş ve şimdi aniden hayata dönmüş bir hastayı, belki!



MANKENLER, MANKENLERİMİZ

Onca genç 'askı' varken... Evinde bikiniyle oturan Demet Şener'in teniyle sık sık karşılaşır olduk. Ebru Şallı, evli sevgilisiyle ve hayli hırpalanmış imajıyla gündemde... Sinem Güven yeni aşk haberiyle, teknede... Hayvan sevgisinin Gizem Özdilli üstünden tartışılması çok enteresan değil mi? Bu faslı da Ayşe Hatun Önal'ın Güzide Duran'a dediğiyle taçlandıralım: "Beni kıskanmaktan gebereceksin!" Ama bir dakika! 90'ları tek yılla kaçırıp da 2000'de şöhret oldu diye Şebnem Schaefer'ı katamaz mıyız? O kadarcık da olsun hakkımız, şeklen gayet cuk zira. Ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle sevgilisinden şikayetçi oluyor, 'işadamı' eski sevgili sansasyon peşinde diye karşı dilekçe veriyor, biz de bu büyük habere kocaman maruz kalıyoruz! 90'lar bütün o magazinel şehvetiyle meydan okuyor işte. Hakkımızda hayırlısı...



CUMBUL'UN CUNTA CUMBASI

Cumba, çıkma demek. Eski evlerde üst katlarda dışa taşan/çıkan oda bölmesi. Çok meraklısı olan afili bir şey bu ama alttan desteksiz olduğu için çökmesin diye payandalarla takviye ediliyor. Meltem Cumbul afili sandığı bir hareketle alkış alacağını sandı ama desteksiz, yersiz, mesnetsiz çıkışıyla büyük çöktü. Kendi olarak Semih Kaplanoğlu'nun görüşlerini benimsemeyebilir, onu hiç sevmeyebilir, konuşmayabilir, en doğal hakkı. Ama bir kurum adına sunucu/evsahibi konumundayken ödül alan birine böyle davranamaz. Yanlış, nezaketsiz, akılsız bir durum, bir de ne kadar demode. 97'de kalmış galiba Meltem Cumbul, 28 Şubat zihniyetinde...



EX SEVGİLİ İLE ENİŞTENİN KAVGASI

Dönemin bir simge ismi daha... O da trene/trende katılmadan olmazdı. Altı yıllık eski sevgilisi Erkan Çelik ile Seda Sayan'ın eniştesi Coşkun Yıldız'ın tartışması kısa sürede tehditli arbedeye dönmüş, halka 'asalak', 'kansız', 'ekmekle oynayan', 'namusa el uzatan' vb tabirlerle duyuruldu. Seda Sayan'ı anmadan hiç olur muydu...



'MEMEDALİBEY'İ NASIL BİLİRİZ

Nasıl biliyorsak, öyle hâlâ. Beraber olduğu kız hamile kalıyor, ortaya ultrason görüntüleri saçılıyor, çocuk aldırılıyor... Laf arabaya, sonra 'bari ikinci el araba'ya geliyor, çantaya konan 5 bin dolara kadar düşüyor. Dizi çekerken bir çalışanı telefon mesajlarıyla taciz ettiği için kovulduğu iddiaları da arşa çıkıyor. 90'ların geri geldiğine dair inancımızı pekiştiren temel taş o; onsuz olmazdı.

'POLİSÇİLİK ONLARA MI KALDI
Yasemin Bozkurt da Serap Ezgü de gençliğimizin bilindik televizyon figürleri. Ama yıllar sadece eskitmemiş, program sorumluluğu denen şeyden de bihaber etmiş onları. Çakma Müge Anlıcıklar olarak ekranda polisçilik oynamaya kalkışıp fena halde yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Serap Ezgü'nün Gerçeğin Peşinde'sinde gizli tanık ifşa edildi. Yasemin Bozkurt'un 'pencere'siyse 20 senedir hiç silinmemiş gibiydi. Uzun zamandır karşılaştığımız en bayat, en utanç verici işti.



ABLALAR VE 'ABLALAR'

Bülent Ersoy yıllar sonra mayoyla (üstelik de önden fermuarlı!) kamera karşısına geçti. Orkestra şefi, Fatih Ürek'e dava açıp kazandı. Kiralık Aşk'ın Koriş'i/ Koray'ı Onur Büyüktopçu Yemekteyiz'i sunuyor; alabildiğine neşeli biçimde! Bülent Serttaş'ın 'Ablalar'ı seyre doyulmuyor; 'kitsch'in, absürdün tepe noktası. VJ Bülent de Twitter'dan hortladı ve takım tam oldu!



33 BİN LİRALIK SWAROVSKI ÇİZME

Aspiratör borusu ve alüminyum folyo benzetmelerinin hakkını veren o çizmelerin modeli mi? Swarovski taş mı? Çizme fiyatıyla haber olmak mı? Yoksa Demet Akalın'ın kendisi mi? Hangisi daha 90'lar, kararı zor.



TACI ALINAN ITIR ESEN

Arzum Onan (93), Demet Şener (95), Çağla Şikel (97)... Basen ölçüleri değil, kraliçe seçildikleri seneler parantez içindekiler. Güzellik yarışmalarının da, dereceye girenlerin de baş tacı edildiği yıllardı 90'lar. Sonra pıssssss... Derken evvelki hafta Miss Turkey yine gündem oluverdi çünkü taç bir gün içinde el değiştirdi. Birinci seçilen Itır Esen meğer 15 Temmuz şehitleriyle ilgili nahoş bir tweet atmış. Tacı alındı ve ikinci güzele verildi o yüzden: Aslı Sümen'e... Şekilde ayrı vintage eda, Itır Esen'in isminde ayrı nostalji...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA