Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Maço otomobile kadın eli değdi

Dünyada ilk kez bir süper spor otomobil tasarımına imza atan Michelle Christensen, sekiz kişiden oluşan ekibiyle dört yılda yeni NSX modelinin hayata geçmesini sağladı

Japon Honda'nın efsanevi süper spor otomobili NSX, Avrupa'da sadece bes ülkede satısa sunuldu. Bu ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor. Sadece 150 adet üretilecek olan bu ikonik otomobile Türkiye'den üç sanslı kisi sahip olabilecek. En hızlı Samuray'ın ülkemizdeki fiyatı ise 500 bin euro (2 milyon TL).
Dört yıllık gelistirme süreci sonunda üretilen NSX'i performansı ve teknolojisi basta olmak üzere özel kılan bir çok özellik var. Ancak en çok dikkat çeken özelligi tasarımcısının bir kadın olması. Dünyada ilk kez bir süper spor otomobilin tasarımını gerçeklestiren Michelle Christensen, yeni NSX modelinin sekiz kisiden olusan tasarım ekibinin basında bulunuyor. Otomotiv dünyasında kadın tasarımcıların sayısı bir elin parmaklarını geçmezken, Christensen maço bir otomobilin tasarımını yaparak bir ilke imza attı.



Pasena'daki Art Center College of Design'da okuyan Christensen tam bir otomobil tutkunu. Bu tutkusunu klasik otomobillere meraklı babasından alan Christensen, adeta otomobillerle büyümüs. Babasının garajında uzun vakit geçiren Christensen, böylece otomobiller hakkında mekanik bilgiye de sahip olmus.
Okul yasına geldiginde çizim yetenegi farkedilen Kaliforniyalı tasarımcının ilham aldıgı isimler arasında Zaha Hadid basta geliyor. Hadid'in tasarladıgı binaları kendisine örnek almıs. Christensen'in favori otomobil tasarımı ise "basit, güzel ve zaman sınırı olmayan" olarak nitelendirdigi 67 model Chevrolet Chevelle.

ZAHA HADİD'DEN İLHAM ALIYOR
Ilk olarak 2015 yılında Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan NSX, plug-in hybrid bir otomobil. Ön aksta iki ve arka aksta bir adet olmak üzere toplam üç elektrikli motora sahip olan NSX, aynı zamanda çift turbo beslemeli 3.5 litrelik V6 benzinli motora sahip. Otomobilde kullanılan 4 farklı motor, toplamda 581 beygir güç, 646 Nm'lik tork üretiyor. 0'dan 100 km/s'e sadece 3.0 saniyede ulasıyor. Maksimum hızı 307 km/s. Rakipleri ise McLaren 570S, Audi R8, Mercedes-Benz AMG GT, Porsche 911, Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracan.



Formula 1 efsanesi Aytron Senna imzası
İlk olarak 1990 yılında yollara çıkan Honda NSX'in üretimi 2005 yılında sona erdi. Birinci jenerasyon NSX'i efsane yapan özelliklerinden biri de gelmiş geçmiş en iyi Formula 1 pilotları arasında gösterilen Ayrton Senna ile bağlantısı. Trajik bir kazada hayatını kaybeden Senna, ikonik NSX modelini geliştiren takım arasında yer aldı. Aynı zamanda bir NSX tutkunu olan Senna, bu otomobilden üç adet satın aldı. Senna'nın ölümü sonrasında üç otomobil de açık artırmayla satıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA