Urla’da bol şenlikli gün

Urla’da bol şenlikli gün

Urla Enginar Festivali önceki gün düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Dün de Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelen şefler, enginarla yaptıkları yemeklerin sunumunu gerçekleştirdi

  • Egeli Sabah
  • Cumartesi 30.04.2017
İzmir'in Urla ilçesinde Uluslararası Urla Enginar Festivali, önceki gün düzenlenen törenle başladı. Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, Delice Uluslararası Gurme Kentler Ağı tarafından bu yıl 3. gerçekleştirilen festivalin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Tören kapsamında Jandarma Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na bando eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortejde Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve çok sayıda davetli ile enginar üreticileri katıldı. Kortej yürüyüşü sırasında "Güzeldir tadım, enginardır adım", "Enginar tüm kalbiyle sizi çağırıyor", "Köylü milletin efendisidir" gibi dövizlerle traktörlerinde ve faytonlarında enginar taşıyan üreticiler, kendilerini selamlayan Urlalılara çiçek attı. Yürüyüşün sonlandığı Cumhuriyet Meydanı'nda İzmir Ekonomi Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri yaptı.

TAM NOT ALDI
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, düzenledikleri festival sayesinde enginarın 2 yıldan bu yana birçok kişinin kalbini fethettiğini belirterek, Urla'da enginar üretiminin 2 yılda yüzde 43 arttığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, organik tarımın ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkati çekerek, "Çeşme'de ot festivali aldı başını gidiyor. Urla'da üçüncüsünü yaptığımız enginar festivalini tüm Türkiye biliyor. Bunları yenileri takip edecek. Biz çalışarak alın teriyle emeğimizle kentimizin kalkınacağına inanıyoruz. Üreterek kalkınacağımıza inanıyoruz" dedi. Festivalde enginarlı dondurma yapan üretici Kemal Güler'in standı büyük ilgi gördü. Dün de Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelen şefler, enginar ile yaptıkları yemeklerin sunumunu gerçekleştirdi. Ayrıca festival boyunca, 'dostlar sofrası', 'Arnavut ve Bulgaristan sofrası', 'anneli kızlı' ve 'babalı oğullu' enginar atölyeleri yer alacak, sakız enginarı anlatıldı.