Türkiye
Aşçılar Federasyonu tarafından "Ustaya Danış" etkinliği gerçekleştirildi. İzmir, İstanbul ve Ankara'da gerçekleşmesi planlanan Ustaya Danış programı, çok sayıda aşçının katılımı ile İzmir'de başladı. Etkinlikte tarladan sofraya kadar birçok konu konuşuldu. Panelistler kendi düşüncelerini usta aşçılar ile paylaştı. 483 usta aşçının katılımı ile gerçekleşen organizasyona, Kaya Thermal Otel'in ödüllü aşçıbaşısı Nejdet Polat da katıldı. Meslektaşları ile sohbet eden Polat, deneyimlerini konuklara aktardı. Proje ile genç aşçıların yetişeceğini vurgulayan Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Rahmi Yılmaz, "Ustaya Danış projesi sayesinde yeni yetişen aşçılar daha kalıcı ve temeli sağlam olan bir mutfak mirası tanımış oldular" dedi.