Çarşıda bayram havası

Çarşıda bayram havası

İzmir başta olmak üzere Ege’deki çarşılarda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı. Kemeraltı Çarşısı’nda esnafın yüzü güldü. Balıkesir’de ise birçok mağazada uygun fiyata satılan kıyma makineleri rağbet gördü

  • Egeli Sabah
  • Cuma 26.08.2017
Ege Bölgesi'ndeki çarşılarda Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı. Yaz aylarını durgun geçiren İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı, bayram alışverişine çıkanlar nedeniyle hareketlendi. Bayramlık alışverişinde hrekes bütçesine uygun tezgahtan alışveriş yaptı. Öncelik her zamanki gibi çocukların oldu. Mevsim sonu olması nedeniyle yaşanan yüzde 70'e varan indirim adeta erken bayram yaşattı. Çarşının sokakları doldu, ellerdeki poşet sayısı arttı. Esnafın yüzü güldü.

KUYRUĞA ÇÖZÜM
Balıkesir'de ise Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kıyma makineleri yok sattı. Kurban kesecek vatandaşlar kasaplarda sıra beklemek yerine kendi kıymalarını kendileri çekmeyi tercih ediyor. Kıyma makineleri ile kıyma, sucuk ve salça yapımı evlerde kolaylıkla yapılabilecek. Balıkesir'deki bir mağaza satış temsilcisi olan Burcu Şen, bayram öncesi kıyma makinelerine rağbetin arttığını belirterek, "Özellikle evde kıymalarını yapmak isteyen müşterilerimiz bu makinelere ilgi göstermeye başladı. Satışlar da bu yönde artmış bulunmakta" dedi.

KUZEY EGE TATİL İÇİN HAZIR KITA
Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan ve Kuzey Ege'ye ulaşımı sağlayan Koca Seyit Havalimanı'nda turizm sezonu olması ve yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk arttı. Bayram tatili öncesi yaşanan yoğunluk nedeniyle havayolu şirketleri ek seferler planladı, havalimanı personeli sayısı artırıldı, terminal binasında yoğunluğa karşı önlem alındı. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, yaz sezonu süresince her gün 2 binin üzerinde yolcunun taşındığı havalimanının ve ilçedeki ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşların bayram tatiline hazır söyledi.

CUNDA'YA AKIN VAR
Kuzey Ege'nin gözde turizm merkezlerinden olan Cunda (Alibey) Adası, birçoğu butik otel olan eski Rum evleri, Arnavut kaldırımları, kiliseleri, papalina balığı, Yunan ve Türk mutfağının eşsiz lezzete sahip yemekleriyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.