Tarım ürünleri ihracatında en önemli sorunlardan aflatoksin, İzmirli mühendislerden oluşan bir ekibin geliştirdiği yüksek verim, hızlı kurutma ve düşük maliyet öngören "mikrodalga fırın" sistemi sayesinde çözülecek. Güneşte, bir ay süren kurutmayı fırında birkaç saate indiren sistem, ürünleri organik sterilize ediyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) bünyesindeki İzmir Teknopark'ta iki mühendis kardeşin kurduğu MET İleri Teknolojiler firması, kuru incir ihracatçısından gelen talep üzerine ürünleri kurutabilecek sistem üzerine proje hazırladı. Normal şartlarda güneş altında bir ayda kuruyabilen inciri saatler içinde sterilize olmuş şekilde ihracata hazır hale getiren yeni tasarım fırın, bilimsel olarak da onaylanarak üretim hattına alındı.