Denizli'nin Kale İlçesi'nde bir asırdır yetiştirilen ve coğrafi işaret alan 'Kale biberi'nden yapılan tatar yemeği ilçedeki turistik restoranlarda otantik bir tat olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Türk Standartları Enstitüsünün 2008 yılında tescil ederek coğrafi işaret verilen Kale biberi, bir taraftan kurutularak kışlık yiyecekler arasında yerini alırken, bir taraftan da yöreye özgü yemeklerde kullanılıyor. Kendine has aromasıyla yemeklere farklı bir tat veren kale biberinden yapılan tatar, lokantalarda müşterilere sunuluyor. İlçeye gelen ziyaretçiler, Kale biberinden yapılan tatarı yemeden ayrılmıyor. Oğlunun işlettiği restoranda aşçılık yapan 56 yaşındaki Rahime Tıkım, bir çeşit kızartma olan tatar yapmayı 10 yaşındaki iken annesinden öğrendiğini belirtti. Biberin özgün olması nedeniyle lezzetinin de çok farklı olduğunu söyleyen Tıkım, "Tatar yemek için Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya'dan geliyorlar, beğeniyle tüketiyorlar. 'Et yemem, biber tatarı yemek istiyoruz' diye gelen bile oluyor. Tadını anlatmakla bitiremiyorlar" diye konuştu. Restoranı işleten Bilal Tıkım da köylerden toplanan biberleri hem kuru hem de yaş olarak yemeklerde kullandıklarını söyledi.