İzmir Ticaret Odasının (İZTO) davetlisi olarak kente gelen Fransız Seyahat Firmaları Birliği üyelerine İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) Ege'nin yöresel lezzetleri hakkında sunum yapıldı. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nü ziyaret eden 20 birlik üyesi, tarhana çorbasının yapılışını izledi, genç şeflerin yardımıyla Tire köftesi hazırladı. Fransız turizm heyetinden Dalila Anireche, İzmir'e hayran kaldığını ve Türk mutfağı lezzetlerini ilk kez tattığını belirtti. "Böyle eşsiz lezzetleri tatmayı hiç beklemiyordum" diyen Anireche, "Üniversitede gastronomi alanında bir eğitim verilmesi beni inanılmaz mutlu etti. Avrupa'da birçok üniversiteden daha büyük ve iyi bir eğitimin verildiği bir kurum olarak gördüm. Üniversiteli şeflerin bizlere Türk mutfağını anlatması da şaşırtıcı ve farklıydı. Farklı bir mutfağı tanımaktan çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı. Fransız turizmcilerden Patrick Cheruel da Türk mutfağı ve İzmir'in çok tanınmadığını, kenti Akdeniz'in gizli kalmış bir şehri olarak gördüğünü anlatarak, Paris'ten İzmir'e direkt uçuşların bir an önce başlamasını istediklerini kaydetti.