44 yıldır kaliteden asla ödün vermedik

44 yıldır kaliteden asla ödün vermedik

1973 yılında Hüseyin Avni İçil’in bin 700 civciv ile işe başladığı Enver Ağa Yumurtaları, şu an Ege Bölgesi’nin yüzde 60’ına hitap etme noktasında

  • Egeli Sabah
  • Cuma 14.10.2017
ENVER Ağa Yumurta'nın sahibi ziraat mühendisi Yasemin İçil ve erkek kardeşi Enver İçil şirketin dününü, bugününü ve geleceğe dönük planlarını Egeli Sabah'a anlattı. Babası Hüseyin Avni İçil'in askerlik döneminde kafesler gördüğünü söyleyen Enver İçil, "Dedemin adı Enver. Babam askerliğini bitirdikten sonra dedeme bu işten bahsediyor. Ancak dedem izin vermiyor" dedi. Babasının o yıllarda Almanya'ya işçi olarak gitmeyi planladığını anlatan Yasemin İçil, "Babam evraklarını toparlarken dedemin bir arkadaşı ile denk geliyorlar. Almanya'ya işçi olarak gideceğini söylüyor. Arkadaşı dedeme 'senin oğlan Almanya'ya kaçıyor. Ne yap ne et oğlunu ikna et' diyor. Dedem nihayet babamın tavukçuluğa girmesini kabul ediyor. Babam bu işe 1973'te bin 700 tane civciv ile başlıyor. Karşıyaka Örnekköy'de kendi çıtalarından kafesleri yapıyor. Civcivler İstanbul'dan uçakla geliyor ve büyütüyor. Üretime sokuyor. Kazandığı paraları dedeme götürürmüş. Dedemin de hoşuna gitmiş" diye konuştu. Babasının 29 yaşında kendi yemini üretmeye başladığını ifade eden İçil, şöyle devam etti: "İlk günden bugüne kadar kaliteden hiç öden vermedik. Ege Bölgesi'ne hitap ediyoruz. Edremit, Kırkağaç, Marmaris ve Bodrum'a kadar dağıtım ağımız var. Yerel marketlerin çoğunda varız. Ege Bölgesi nüfusunun yüzde 60'ına hitap eden bir dağıtım ağımız var. Benim derdim Türkiye geneli bir firma olmak değil. Çok zengin olmak değil. Kendi malımı kendim pazarlayarak insanlara lezzet sunmak."