Patronlar steakçi oluyor

Doğuş'tan sonra, Doğan, Esas ve Anadolu Holding'in kurucuları da steak işine girmek için kolları sıvadı. Üç grupla da görüştüklerini belirten Dükkan Burger/Steak'in patronu Emre Mermer, "Biriyle mutlaka el sıkışacağız" dedi

Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'in et restoranı Nusr-ET'i ortak olmasının ardından Anadolu Grubu, Esas Holding ve Doğan Grubu'nun kurucuları da Dükkan Burger / Steak markasıyla zincirleşen ızgara et ve burger restoranlarını almak için talip oldu. Markanın kurucusu Emre Mermer, "Anadolu Grubu ile daha yakınız çünkü grup içecek markalarını entegre edebileceği bir restoran zincirine sahip olmak istiyor. Ama henüz kiminle el sıkışacağımız belli değil" dedi. Piyasada Doğuş Grubu'nun Nusr-ET'e ortak olmasından sonra ciddi bir rekabet oluştuğunu ve piyasada devlerin kapıştığını ifade eden Mermer, görüştükleri üç grubun da Dükkan markasını diğer işleriyle entegre bir şekilde işletmek istediğine dikkat çekti. Mermer, "Esas ve Doğan Holding'in halihazırda çiftlik yatırımları var. Steak işini çiftlik yatırımlarının devamı olarak görüyorlar" dedi.

ÜÇ ŞUBEyi KUVEYTLİ ALDI
Erenköy, Beyoğlu Tünel ve Levent'teki burger dükkanlarını Kuveytli İntizar Grubu'na sattığını ifade eden Mermer, aynı grupla Ortadoğu'da steak house'lar kuracaklarını söyledi. "İntizar Grubu'nun Ortadoğu'daki markası Fart Burger. Bizimle birlikte steak işine girip yayılmak istiyorlar" diyen Mermer, balık işine de girmek istediğini farklı bir konsept yaratmayı düşündüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin ilk steakhouse'u
Emre Mermer'in ilk tohumları attığı Dükkan'ın başlangıcı İzmit'te kurulan besi çiftliği. Bu çiftlikte Emre Mermer Türkiye'nin ilk "Süt Dana" (Milk Fed Veal) üretimini gerçekleştirdi. Otel ve restoranlara süt danası satışını 2004'te Dükkan'ı kurarak perakendeye taşıyan Mermer, Küçük Armutlu'da Türkiye'nin ilk Steakhouse'unu 2007'de açtı. Markanın 17 şubesi var.