Restoranda sahur mesaisi

İftar mönüleri hazırlayan restoranlarda rezervasyonların yüzde 70'i şimdiden doldu. İşletmeler talep üzerine sahur rezervasyonları almaya başladı

Ramazan ayına sayılı günler kala özellikle firmalar, müşterileri ve bayileri için restoran ve otellere iftar rezervasyonları yaptırmaya başladı bile. Rezervasyon doluluk oranlarının yüzde 70'i gördüğü restoranlar, sahur rezervasyonları almaya başladı. Kanaat Lokantası'nın sahiplerinden Bahadır Kargılı iftar rezervasyonlarının yüzde 70'inin dolduğunu söyledi. Sahur rezervasyonları da almaya başladıklarını belirten Kargılı, "Ramazanda 24 saat çalışıyoruz. Restoranlarımızda kişi başı 25-35 liraya iftar yapılabiliyor restoranımızda. Her gün yüzde 100 doluluk oranıyla çalışacağımızdan hiç şüphemiz yok" dedi.

KÜÇÜK GRUPLAR DA VAR

Sahan restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan ise kişi başı 60 lira olan iftar mönüsü için bin 600 kişilik rezervasyon aldıklarını ramazanda ise yüzde 100 dolulukla çalışacaklarını söyledi. Tekin, "Tamamen rezervazyonlu çalışmak istemiyoruz. Münferit gelmek isteyen küçük gruplar için de masa bulundurmayı planlıyoruz" dedi. Kaşıbeyaz Satış ve Pazarlama Müdürü Melih Savurgan, kişi başı 75 liraya gelen iftar organizasyonları için şimdiden rezervasyonların yüzde 60'ının dolduğunu söyledi. Savurgan, firmaların 80-200 kişilik gruplardan oluşan rezervasyonlar yaptırdıklarını kaydetti.

RAMAZANDA TAMAMEN DOLU OLURUZ
Feriye Lokantası'nda da münferit rezervasyonların yarattığı doluluk oranı yüzde 50'yi buldu. Feriye Lokantası Halkla İlişkiler Müdürü Eda Armağan Bilgili, "Şirket, acente ve resmi kuruluşlardan da yoğun bir talep söz konusu. İftar için ayrı bir salon kullanacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da doluluk yüzde 100'ü görür" dedi. Ramazan gelmeden rezervasyonların yoğun geçtiğini ve doluluk oranının şimdiden yüzde 50'yi bulduğunu belirten Les Ottomans Satış Direktörü Burcu Verimer ise, özellikle 35 ve 150-200 kişilik grupların iftar ve sahur rezervasyonu talebinde bulunduklarını söyledi. Verimer, bu yıl da tam kapasite çalışacaklarını belirtti.

KİŞİ BAŞI 25-75 LİRA
Her yıl olduğu gibi bu yıl da restoranların iftar mönülerinde çeşitlilik göze çarpıyor. Serpme iftariyeliklerin başı çektiği mönülerde yaz mevsimine uygun olarak soğuk yenen çorbalar, zeytinyağlılar, güllaç başta olmak üzere sütlü tatlılar ve dondurma dikkat çekiyor. Kırmızı etin başı çektiği ana yemeklere içli köfte, çiğ köfte, su böreği eşlik ediyor. Meşrubat ve meyve sularıyla çeşitlendirilen mönülerin fiyatları kişi başı 25-75 lira arasında değişiyor.